Tasarımcının çalıştığı diğer markalar

Gianfranco Frattini

Gianfranco Frattini, 15 Mayıs 1926’da Padua’da doğdu. 1953’te Milan Polytechnic Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun olarak Gio Ponti’nin atölyesine katıldı. Ponti sayesinde henüz 1954 yılında her zaman kendisi için önemli bir sembolik lider olacak Cesare Cassina ile birlikte çalışmaya başladı. ADI’nın kurucularındandır ve birkaç kez Milano Trienali’nin yönetiminde görev almıştır. Milano Via Lanzone’de önce Franco Bettonica ile kendi tasarım stüdyosunu açtı. Bernini, Arteluce, Knoll ve Livio Castiglioni ile birlikte gerçek bir eser olan ve her şeyden önemlisi ürün türü açısından yenilikçi olan “Boalum” lambaderi tasarladığı Artemide dâhil mobilya ve aydınlatma tasarımı alanında çeşitli şirketlerle çalıştı.
Frattini’nin Bovisio Masciago’dan bir doğramacı olan Pierluigi Ghianda ile ilişkisi de son derece önemliydi. Bu ilişki, insani boyutunun ötesinde, zanaatkârlarla yan yana çalışma tutkusuna, her zaman imalat kalitesine ve tasarım hikâyelerine gösterdiği özene örnek oluşturur. Frattini’nin tercih ettiği malzeme şüphesiz ahşaptı. Frattini’nin önemli bir miras bıraktığı bir diğer uzmanlık alanı olan iç tasarımlarının bazı örnekleri özellikle Stork Club ve St. Andrews restoranı olmak üzere 1960’larda Milano’nun en gözde sosyal mekânlarının perde arkasını oluşturdu. Portofino, Capri’deki tasarımları ve Hilton Tokyo Oteli'nin iç mekânı da hafızalara kazınmıştır. Çalışmaları birçok kez Compasso d’Oro ödüllerine layık görülmüş ve Milano Trienali’nde Medaglie ve Gran Premio ödüllerinin sahibi olmuştur. Domus dergisi çalışmalarını düzenli olarak yayınlamıştır. 1988’de Pier Carlo Santini önemli bir monografı ona ayırmıştır. Gianfranco Frattini 6 Nisan 2004 yılında Milano’da doğdu. Giuliana Gramigna ve Federica Monetti 2007 yılında Franco Angeli için Gianfranco Frattini: architetto d’interni e designer (Gianfranco Frattini: iç mimar ve tasarımcı)’yı kaleme aldı. Ürünleri dünyadaki en büyük tasarım ve dekoratif sanat müzelerinin daimi koleksiyonlarında sergilenmektedir.